Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dobranoc

Twój spokojny oddech
loku odgarnięcie z czoła
przez sen
Ciepło twoich skroni
poduszka zwinięta w kłębek
odrzucona kołdra
rozchylone usta

Obrazy - majaki
czyjś niesłyszalny głos

Pomieszane ze sobą
wspomnienia z jawy
takie nieprawdziwie rzeczywiste

Westchnienie
jak cichy swiergot ptaka
w ciepłym gnieśdzie snu
może szloch

Zabłąkany uśmiech
jeszcze nierozbudzony
ręką która chce przygarnąć
kogoś

Twój sen
księżycowy gwiezdny -
ja

Pamiętasz jeszcze
życzyłem ci
dobrej nocy

57 115 wyświetleń
1702 teksty
3 obserwujących