Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po co...

Twój przenikliwy wzrok
oplótł całego mnie
moje wnętrze ,ciało i serce
Myślalem ...
Jestem ważnym,
poczułem
twoich rąk ciepło
tembr glosu
bliskość zmysłów.
Otrzymałam znak od ciebie
,że nic złego się stanie
co było nie będzie
czas jako sędzia w objęciach nas zastanie.
Zapaliłaś stos z uczuciami i zamknęłaś przestrzeń z mym samym.
Rejterada czy odwaga
a może pokusa ,
oprzeć się było za późno
Twoje usta na moich
nadal czuje lecz klatka
stoi w oddali
zauroczenie w niej zgaśnie ,
odejdzie w świat cieni
może przy sprzątaniu
Ktoś odkryje byłe życie
w Dzień Ziemi ....

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!