Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śpisz

Twój oddech zlicza moje życie,
Przy nim odpoczywam
I milczę.
Dni możliwych dywan
Z plamkami dobrych zdarzeń,
Jak łąka w lecie,
Kiedy słońce praży.
Tak może być przecież.
Nie musimy cichnąć
Nigdy,
Dławieni strachu linką.
Czas nie zrobi nam krzywdy,
miłość da siłę,
A mamy jej tyle,
Że wypełnimy cały świat,
Więc nie płacz.
Chodź ze mną do jego końca,
Ty przy mnie w promieniach słońca,
Przez miliard naszych całkiem lat.

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!