Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak podmuch wiatru

Twoich łez nikt nie widzi i ....szlochania nie słyszy
dzisiaj płaczą nasze drzewa i łąka
w ciemności słyszymy słowa swoje
.................gdzie jesteś nadziejo?
nastał czas zwątpienia ?
wiatr zdmuchuje ostatnie uśmiechy nasze
nasza miłość ...... jak kwiat
była piękna i.....trwała tak krótko
kiedy otworzą się nasze oczy
by już nie było pustych dni
kiedy dusze nasze wyrwą się z czekania
które ...ranią nas nocami
by zapomnieć dotyku
oczy nasze odwykły od spojrzeń
a usta ...już nie czują smaku
przy nich serce bije inaczej
umysł bez ...... uniesień i weny
twarz nasza bez wyrazu
miłość bez kochania
smutne i puste są noce
tęsknota i ...cisza.
ranek suszy łzy nasze
............szczęście!!! dlaczego odchodzisz ????
zwijasz nam żagle miłości
czasie nasz...... dlaczego przemijasz ?!
gorzka rzeczywistość dociera
serca nasze zastygły
miłość nowego kształtu nie przybiera
choć zrodzona z naszych marzeń
namalowana naszą wyobraźnią
dzisiaj błądzi.....
a ja .....dzięki Tobie żyję
przy tobie poznałem czar kochania
dla ciebie śpiewam
dzięki tobie …. kochana
nie zmrużę ponownie oka aż do rana....

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    24 April 2012, 22:17

    normalnie zacznę pisać częściej ;) dziękuję za słowa otuchy :)

  • słoneczniki

    8 February 2012, 21:47

    Twoje wiersze pobudzają... wyobraźnię, wspomnienia, uczucia...
    Dziękuję

  • Bogdan Z

    19 July 2010, 09:27

    ....dzięki Wam wszystkim :)

  • Paticzek_84

    19 July 2010, 09:25

    Uwielbiam Twoje wiersze Bogdanie, są zawsze tak mocno przesiąknięte uczuciami i emocjami, docierają wprost do serduszka czytelnika!

  • Sierjoża

    30 June 2010, 12:00

    Ach, Bogdanie...stworzyłeś cudo..a to zakończenie....idealnie piszesz!

  • 30 June 2010, 09:15

    ....nic dodać.....nic ująć......piękne

  • motylek96

    30 June 2010, 07:14

    '...............szczęście!!! dlaczego odchodzisz ????
    zwijasz nam żagle miłości..."

    Jak zwykle pięknie Bogusiu napisałeś