Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod prysznicem łez...

http://www.youtube.com/watch?v=7B9cp8eoKYQ

Twarz pozbawiona wyrazu bez uczuć
martwym wzrokiem wpatrzona
w lustrzane odbicie zaparowane od łez...
a jeszcze nie tak dawno pozostawiałam na nim
czerwoność ust w kształcie serc...

Czasem warto zmyć z siebie wszystko...
cały ciężar przygnębiającego smutku...
pocierając... zadać ból
poczuć życie... aż do skutku.

Wokół tyle piany... pamiętam...
wzlatujące uśmiechy do chmur i szczęście
wznoszone jak na skrzydłach anielskich
dziś już obdartych z piór...
a jeszcze nie tak dawno pozostawiałam serca
na ustach spęczniałych od miłości.

Czasem warto zmyć z siebie wszystko...
cały ciężar przygnębiającego smutku...
pocierając... zadać ból
poczuć życie... aż do skutku.

Pod prysznicem łez i złości
płuczę brudy rozżalenia
myjąc mydłem bezsilności
ciało... z otępienia...

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    18 July 2012, 01:08

    :) Wszystkim... dziękuję :)

  • Voyage

    18 July 2012, 01:01

    Nie inaczej Aguś, nie inaczej..;))

  • sparkling angel

    17 July 2012, 22:27

    Piękny wiersz aczkolwiek taki smutny, więc nie płacz już więcej bo serce masz czystsze od najszlachetniejszego diamentu.

  • eskimoska86

    17 July 2012, 21:52

  • misiek45

    17 July 2012, 21:11

    Agnieszko tak smutno się zrobiło,smutne masz dziś serduszko oj smutne- pozdrawiam Cię uśmiechem

  • agniecha1383

    17 July 2012, 09:10

    nie mała:)Dzięki dziewczyny:)
    Arti słonko ja spokoju potrzebowałam a Ty byś mi go zmącił zapewne:)

  • motylek96

    17 July 2012, 09:05

    Masz racje czasem warto, a nawet trzeba

  • Gaia

    17 July 2012, 08:54

    Prysznice są dobre. I łaskawe ;)

  • Voyage

    17 July 2012, 08:06

    Sama pod prysznicem ?
    A nie trzabyło mnie obudzić ?

    Łezki bym otarł..!!

    ;)))

  • agniecha1383

    17 July 2012, 07:35

    :) Na pewno w zamyśleniu przed lustrem :)Jeszcze tyle nocy przede mną...zdążę -kiedyś:)