Menu
Gildia Pióra na Patronite

O Aniołach

Tuż obok, Anioł sekretne życie wiedzie.
Nie daj się zwieść, że nudne jest.
Choć byt duchowy stanowi
o inteligencji niepojętej, do myśli nie wgląda.

To zasada Boskiego założenia.

Pytaj Anioła, codziennie od nowa,
czy myśl się podoba.
Jeśli nie, odezwie się sumienie.

Anioł. Najwierniejszy przyjaciel.
Gotowy do działania, swą potężną mocą,
gdy tylko uzmysłowisz sobie
codzienność z nim, krzątaniem się wokół.

Ty. Na pograniczu światów, człowiecza istota,
stworzona do życia.
Dusza w naczyniu krocząca po Ziemi,
winna żyć z głową w chmurach.

Zrzuć kajdany matrixa!!!

Nie zakopuj talentów, lecz proś Anioła.
Niech uwolni intelekt na ten czas zasłonięty
ziemskimi zmysłami i...

inspiruj, kochaj, twórz...

A jeśli dotąd nie wiesz kim jesteś,
jesteś stworzeniem pełnym strachu,
przeciwieństwem miłości.

Miłość, stan istnienia...

8478 wyświetleń
99 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!