Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kochać

Tuż za mną kwitnął dzień,
o poranku, drwiącym głosem.
Kreślił uśmiech na mej twarzy
by na zawsze utkwił z losem.
By był ze mną, już na zawsze,
aby był moim odbiciem.
Przyjacielem w trudnych chwilach,
chciał dopisać się w me życie.
Zwykły dzień, kwitnąca pora,
nastał ranek, słońca garści.
Rozświetliły uśmiech mnogi,
karmiąc pełnią wyobraźni...

13 787 wyświetleń
177 tekstów
60 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!