Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tam jest zawsze jesień, pod krużgankiem drzew*

Tuż przy lini lasu
pyszni się łąka wrzosu
Wabi jesień
fioletowymi dzwoneczkami
Rosą łka bukiet traw
Czterolistną koniczynę
głaska wiatr
Pogoda roztańczona
babim latem omamiona
Radosnymi kolorami
roześmiana za próg
nie wpuszcza żali

Zatrwożył się czas
Ptaki o świcie śpiewają
dla niego pieśni
Ostatnie owady
tańczą nad wrzosowiskiem
'
Nim przyjdzie chłód
z zasłoną mgieł
I ukaże drogę z cierni
Zastukam do niebieskich bram
Aniołowie nastroją dla mnie harfy
Dadzą mi zaciszny kąt

http://youtu.be/owDmu3_qjgI

*K. K Baczyński
Dom poety

135 845 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!