Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tutaj się gubię szukając ciszy...

...
Tutaj się gubię szukając ciszy…
prostych dźwięków i marzeń
dłoni wciąż głaszczącej moje włosy
jak kłosy
jak jeziora wodę…
szukam idąc przed siebie…
ja
moja samotność
i spacer z Bogiem…
świerszcze dla mnie grają
w polach kukurydzy
wiatr niesie melodie
tutaj zapominam o wszystkim
tutaj się gubię w ciszy
nawet sama ciszą w sobie…
w tej polnej ciszy
w tej zieleni dzikiej
boso biegając po łące
za nimfami
za skowronkami
szarym zającem…
zapominam całkiem o wszystkich
zapominam całkiem o sobie…
grając na skrzypcach etiudy
z zapomnianym świerszczykiem…
Anita Steciuk

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!