Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimowy turkus

Turkus wstęgą oplótł niebo
rozbawił akacje-ukołysał
wolną przestrzeń
-pozawieszał płatki

Na północnej stronie mocy
zatrzymując w pełni
zamienione w obojętność
zmrożone powietrze

Powyciskał śnieżną pustkę
na sennych konarach
poprzyklejał odcień brązu
światłem kryjąc całość

Wymalował nagą przestrzeń
wnikając do wnętrza
chcąc zamienić zimny powiew
w uwięziony błękit

Okrył lodem wolę
-wspomnień
przestrzeń pełną magii
zbudził radość -krzepiąc siłę
zwalczył nagi bezmiar

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!