Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Coś~~

Tupot małych stóp na plaży
Cóż to dzisiaj się wydarzy
Małe nóżki duże oczka
To na pewno nie jest foczka
Bo to raczek taki mały
Chodzi tyłem zbyt nieśmiały
Szczypce jego są ogromne
Męczy biedak się niezłomnie
a Wąsiska jak szabelki
Iście respekt budzi wielki
Dziesięć nóżek ma nieboga
Choć to mniej niż ma stonoga
Ma rodzinkę dosyć dużą
Nie zachwyci się kałużą
Wyjdzie sobie czasem z wody
Z swymi braćmi na zawody
Na wyścigi szyją raczki
Dla znajomych swych kubraczki
I to właśnie bajka taka
Maleńkiego z wody raka.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    27 July 2013, 04:42

    Ślicznie napisana bajeczka, można czytać dzieciom na dobranoc , lub po wyhasaniu się na dworze,
    aby je wyciszyć - gratuluje pióra ( choć to bardziej klawiatura)
    i talentu :):)

  • misiek45

    25 July 2013, 23:29

    Dziękuję kochani za Wasze wpisy do zeszytów oraz opinie -dobrej nocy życzę :)

  • onejka

    25 July 2013, 09:31

    A to raczek-nieboraczek :)

  • marka

    25 July 2013, 08:31

    Fajne, z humorem takie. Też i klimat jest w tej pracy.

  • agniecha1383

    25 July 2013, 00:18

    Pozdrawiam obie Panie
    i równo rozdzielam całusem
    przesyłam słowa dobranoc
    a teraz do łóżek! Susem!:)

  • agniecha1383

    25 July 2013, 00:12

    Aguś:) Wypisz wymaluj nasz Raczek cytatowy:) Pozdrawiam:)

  • krysta

    25 July 2013, 00:07

    Świetny wiersz...pozdrawiam na dobranoc :)