Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Pustynie miast

Teksty z obrazami - Pustynie miast - exsilentio
Pustynie miast - exsilentio

Tu nie ma oznaczonych tras.
Góra za górą piaskiem syczy.
Tysiące ust otwartych, a nikt nie krzyczy,
Oprócz milczących nas.

Fatamorgany, duchota burzy,
Płynące krajobrazy…
Dorosłość bez marzeń?
Jak Mały Książę bez Róży.

W gasnącym słońcu
Zasypiają oddechy.
Zawieszam hamak na Twoim uśmiechu.
Zamykam oczy w końcu
Pod wystrzępioną strzechą
I szepczę zimnym wiekom
A ty im nuty strącasz.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!