Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 11 December 2020

***

Tu gdzie utknęłam,
Przy porannym zapachu kawy,
Każdego dnia, zastanawiam się.
Dokąd odszedłeś?
Czy gdybym zapytała,
moje niebo wciąż miałoby kolor
Twoich oczu?

Na fotografiach odległe wspomnienia
sprawiają, że przemijam.
Ten dom słyszał nasz śmiech,
słyszał płacz.
Czy gdybym zaryzykowała,
te dwa słowa nadal należałyby do mnie?

Obiecywałam wieczność, lecz czas nigdy nie był moją własnością.
Próbuję nie pamiętać,
Ciebie i mnie,
Rozpadających się
Czy gdybym poprosiła,
wybaczyłbyś mi?

I jeśli mój gniew zmusił mnie do odejścia, a wstyd nie opuści moich zmęczonych oczu, czegokolwiek nie zrobię, moje serce już zawsze pozostanie złamane

12 346 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących