Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płonień na dłoni

Trzymam świecę ze swoim imieniem.
Niosę do celu, który wyznaczę.
Tak, mogę zdmuchnąć.
Tak, może zgasnąć.

W drodze spotykam innych niosących świece.
Niosą do celu lub już dotarli.
Tak, mogę im zdmuchnąć.
Tak, zdmuchnąć mi mogą.

I maszeruję przez życie z latarnią na dłoni.
Pilnuję tylko, by nie zgasł mój płomień.
Tak samo jak innym pomagam w ciemności,
tak samo inni wskazują mi drogę.

6319 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!