Menu
Gildia Pióra na Patronite

Parallelism

trzymam Cię w dłoniach
jesteś w odległości kilku cali
ode mnie na dystans odmierzam
długościami kciuków gdzieś
palący się rydwan spada
a w wodzie odbija się światłami
tak błyska niczym na drwach iskry
odpada kolejna warstwa skóry
gdy w głowie się kurzysz

136 wyświetleń
5 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!