Menu
Gildia Pióra na Patronite

***


Trzymając w ręku kieliszek czerwieni
Wciąż rozmyślała o tamtym dniu
Gdy byli razem, tak w siebie wtuleni
I nikt nie przerywał im tego snu

Siedziała teraz zupełnie sama
W głowie kłębiła się jedna myśl
Czy kiedyś w końcu pęknie ta tama
Czy to się skończy, czy zacznie żyć

I tak w swych myślach tonęła w otchłani
Nie licząc ile ubywa jej dni
Marzyła o tym, że kiedyś się zjawi
że kiedyś spełni najskrytsze jej sny...

1135 wyświetleń
17 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!