Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

na tyle nas stać

trzy gwoździe
wiązka cierni
i belka
z mojego oka

tylko tyle wystarczy
by skazać Boga na śmierć

dwie łzy
jedno spojrzenie
nim kur trzy razy zapieje

garść srebrników
na ziemi i sznur

pięć ran
jedno serce
i dwie niewiasty
na krzyż

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    7 February 2022, 11:24

    Trudno napisać tu odpowiednio mądry i wartościowy komentarz.
    Zmartwychwstał i oto śmierć uczynił Sobie poddaną.
    I dlatego wszyscy jesteśmy bogami, gdyż jesteśmy dziećmi Najwyższego...
    Czy na aż tak mało nas stać? Wierzę, że bywają serca uranione Bożą miłością i że zdolni jesteśmy akceptować swoje przeznaczenie. Bo jak mówił Twój Ulubieniec - "Krzyża bez Miłości nie uniesiecie".

    Serdecznie pozdrawiam :)