Menu
Gildia Pióra na Patronite

Historia Juli.

Trzęsę się nieświadoma własnego istnienia
pewnością jest jedynie jego nagie ciało leżące tuż przy mojej głowie
twoje oczy szepcą "Julio żyj, nie rób tego"
biorę nóż, chce pieścić nim dłonie, zostawić go w sercu
jego oczy mówią "spotkamy się jeszcze gdzieś tam, ale teraz nie możesz odebrać sobie życia"
nie potrafię Cię przekonać, że to nie prawda
byt bez miłości jest niczym niebo bez gwiazd
to dziecko obdarte z piękna i bezbronności
radość pozbawiona uśmiechu,
rycerz bez szlachetności i anioł, któremu wyrwano skrzydła
krzyczę "Romeo unieś mą duszę ku górze, chcę być bliżej ciebie"
podcinam żyły i mieszam je z łzami,
myślę by znów cię dotknąć, kochać i nigdy nie opuszczać
być już na zawsze razem

budzę się przypominając sobie sen
i twoje słowa "jeszcze nie teraz najdroższa"

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
  • lolita*

    7 March 2011, 21:31

    piękne