Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzej Królowie

Trzej Monarchowie do stajni przybyli
Za promieniem gwiazdy na nieboskłonie
Dary prorocze z pokłonem złożyli
Przed Dzieciną małą w żłóbku, nie na tronie

Złoto dla godności Króla nad królami
Kadzidło dla Boga Pana Najwyższego
Mirrę - balsam ból uśmierzający
I dla namaszczenia człowieka zmarłego

Jezus Król - Bóg - Człowiek za zgodą Maryi
Przyszedł na ziemię odkupić człowieka
Pragnie się objawić i każdego zbawić
Daje wszystkim szanse, łaska Jego czeka

Dostrzeżmy to Światło, idźmy do Kościoła
Tak jak Trzej Królowie z mocą swojej wiary
Zegnijmy kolana, pochylmy swe czoła
Z uczynków miłości złóżmy Bogu dary

56 974 wyświetlenia
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!