Menu
Gildia Pióra na Patronite

MASKA

Trzeba by dojrzeć u brata
właściwe rzeczy oblicze
nie zawsze z zewnątrz szata
okrywa prawdziwe życie...

Jaki klucz te drzwi otworzy
do ludzkiego wpuści szczęścia
kiedy fałsz, obłudę zmorzy
strażnik prawdy, ogień męstwa?

Zedrzyj maskę z ludzkich twarzy
odkryj ich prawdziwe lica
nie wszystko, co się wydarzy
duszę szczerą dziś zachwyca.

18 426 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • dana1596

    2 June 2014, 13:21

    :) sama radość, okazałam się przydatna:)

  • 2 June 2014, 08:16

    Zainspirowałaś mnie tym oto wierszem i narodził się właśnie w mojej głowie tytuł dla jednego z moich bezimiennych tworów ;) jestem zobowiązana ;) można by rzec

  • dana1596

    27 May 2014, 13:26

    dziękuję za czytanie...przeżywanie, za opinie i zeszyty...
    Pozdrawiam ciepło Wszystkich odwiedzających

  • Papużka

    27 May 2014, 13:14

    Ładnie dźwięczy, temat też dobry... z przyjemnością czytany.

  • Janya

    27 May 2014, 11:38

    bardzo dobry wiersz ...podoba mi się:))
    pozdrawiam:)

  • RoxyRox

    27 May 2014, 00:41

    Piękne to pisanie nocą...
    Pozdrawiam.