Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenie

Trwaj, będąc stałością, biegunem dla zagubionego serca,
Czasem może rozpaczą, co duszę szarpie, jak morderca,
Stań się wodą czułości dla ust tęsknotą spalonych,
Krwi wzburzonej tętnem, marzeń malowanych.

Bądź bezwstydną żądzą i niemych snów spełnieniem,
Później płynną rozkoszą, znowu głodem, aż w końcu zbawieniem,
Odpowiedzią przeszłości i przyszłości obietnicą,
Sekunda każdą a w niej wieczności tejemnicą.

Stań się cudu ulotnością, ekstazy zjawiskiem,
Naucz mnie ufać ponownie, każdym bliskości dopiskiem.

Bądź w końcu!

... a jak Ci się wypłacę, nie pytaj mnie proszę,
Weźmiesz ile zdołasz, bezkresnie dużo w swym sercu noszę...

4921 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!