Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trwać Muszę

Trwać w Bogu, trwać w wierze ...
nie wiem dokładnie w co wierzę,
lecz mam poczucie pewności,
że muszę trwać już na zawsze
w trzeźwości.

I uspokoić się muszę,
bo czas swój przecież ma wszystko ...
niczego szybciej nie wymuszę
nim Bóg nie powie, że przyszło.

I we wdzięczności i pokorze,
za to, że lepiej jest nie gorzej
niż wtedy było, trwać muszę
i wiem, że nigdy tam nie wrócę,
bo Bóg mi na to nie pozwoli ...
On chce bym szczerym w dobrej woli
był i dar życia miłował ...
w nadziei wierzył i kochał.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!