Menu
Gildia Pióra na Patronite

Antologia

Trudno jest wymagać od chwastu kwiata
I prosić o deszcz gdy patrzy słońce
Zbywać w środku
I iść tyłem
Czuć jak rośnie na tobie czas
I jak zaczynasz ważyć więcej niż kilo

Zatrzymałam rytm by nie pogubić strat
I wierzyłam w koniec na początku
Czując jak kłuje mnie miłość
Siedzieć na skrawku nienawiści

Nauczyłeś kochać śmierć
Patrząc jak płaczę nad rozlaną wodą
Liżąc sól i połykając ból
Mówiąc słowami zawiści

Dlaczego co kocham robi się nudne
I szukam dziury w tkaninie
Czuję, zaczynam lubić koty
Biorę swoje lata poważnie

I kiedy gubisz to co miałeś
Tęsknisz za tym co zostało
Ważąc lepiej czy gorzej
Giniesz z pragnienia

Wskrzesić żywą
Czy topić umarłą
Czekam na wschód po zachodzie
I wierzę, że nie zginiesz wracając

(początkowo miał być to tekst piosenki)

4704 wyświetlenia
94 teksty
1 obserwujący
  • .Rodia

    16 September 2014, 20:23

    podobał się

    jest tu co czytać