Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uboga w duchu

Trudno przekazać to, co chciałoby powiedzieć serce,
które już dawno przekształciło się w pomnik.
Liczni kierują do niego jeszcze swoje słowa,
niektórzy ciepłe, pełne serdeczności,
inni słowa krytyki, rozgoryczenia,
ale ono nie czuje już ani wzruszenia ani żalu,
nic już nie czuje…
Pozostaje puste, zimne, niewzruszone,
stało się nagie i ubogie.
I to wszystko wyrosło z jednego rozczarowania,
jednego niepowodzenia,
to wystarczyło…

13 268 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • honey_007

    8 September 2010, 23:34

    Czasami nie jesteśmy nawet w stanie wyobrazić sobie jak bardzo...

  • obito

    8 September 2010, 08:51

    Jeden moment może zmienić nasze życie...

  • honey_007

    20 April 2010, 22:33

    Dziękuję Wam ślicznie :)

  • IBELLA

    19 April 2010, 19:15

    Trudno ...

  • czystakartka

    19 April 2010, 13:24

    doskonale rozumiem..

    Piękny wiersz.Pozdrawiam :)