Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Trudne myśli kłębiące się w głowie
tak bardzo chce się to wyrazić
ale jak ?
Kolejny dzień i znów muszę
przyodziać maskę z uśmiechem
a pod nią?
złość, gniew, nienawiść, żal
szamocą się bo chcą wyjść
i okazać się światu
lecz ta maskę nosi marionetka
grzeczna, poukładana zabawka
dla której prawdziwe uczucia
są w słowniku wyrazów obcych
i w dzień w dzień zakłada maskę
I zawsze marzy by z tej kukły
wyrwała się osoba z charakterem
i własnymi poglądami.

7959 wyświetleń
76 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!