Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na faktach zagrali

Trio wioskowe zagrało
znów się komuś poukładało
Weseliskiem ukazali wszem i wobec
miłosnym uściskom nie wypada zapobiec

Monetą i ryżem sypnęli
wszyscy goście pompą się zachłysnęli
Limuzyna wielkości młodej panny brzucha
wszyscy mili , wiwat bucha

Znamienici goście prezenty kładą
co niektórzy uśmiech ze zdradą
Pięknie i wspaniale myślą wszyscy
nawet ci zawistni

Dudni weselisko zza ściany
przed oknem stoi ktoś zadumany
Szczęścia gości nie podziela
to powinna być i jego życia niedziela

99 868 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • dana1596

    6 June 2014, 10:34

    świetnie oddana atmosfera...mnie się zaraz kojarzy wesele, które widziałam na wsi w dzieciństwie, panna młoda w zaawansowanej ciąży, pan młody niewielkich rozmiarów, ale dał się przekupić bogatym teściom, by poślubić i skandalu zaoszczędzić...a faktyczny ojciec, nie uznany przez rodziców młodej, stał za płotem i pijany pomstował z daleka....Samo życie:)
    Pozdrawiam