Menu
Gildia Pióra na Patronite

D.

Trafiła Cię strzała
pożądania

Racjonalizm walczy
z grzechem natury serca

Gra jest nierówna
niesprawiedliwa
Znikasz w jej sile

Jednak Ty ją kochasz
obcesowo

Bez opamiętania oddajesz
swe zmysły
w jej ciało
w jej duszę

na własność

A ona zachłannie
spija z twych ust wolność
ostatnie tchnienie

Niebezpieczna gra
miłością nazwana
połączona ze sobą węzłami
grzechów bezbronności

My w sobie zamknięci

15 606 wyświetleń
169 tekstów
84 obserwujących
  • literacka

    14 November 2010, 15:33

    Dzięki:)

  • torpeda10

    14 November 2010, 15:33

    Piękny jest ten wiersz!;) +

  • ReckonerOfTime

    9 August 2010, 21:59

    Piękny wiersz:)

    Dobrze jest wiedzieć jak smakuje wolność, szczególnie jak sie jest z kimś;)

  • topik

    19 July 2010, 16:03

    Świetny.

  • Amell

    19 July 2010, 12:55

    piękny wiersz Izuniu...

    "My w sobie zamknięci",cudne...

  • badwolf

    19 July 2010, 00:10

    Podoba mi sie (Plus)

  • literacka

    18 July 2010, 22:29

    dziękuję serdecznie i pozdrawiam:):)

  • 18 July 2010, 22:28

    Bardzo się cieszę, że znajduję cię z innym nastawieniem:):). Tak trzymaj Izabelo:)

  • literacka

    18 July 2010, 22:24

    Tchną...
    Nareszcie...

    Ale to wiersze, do myśli wrócę niebawem z takim samym nastawieniem. Lepiej mi to wychodzi...;)

  • 18 July 2010, 22:22

    Izula, cisze się że twoje wiersze tchną optymizmem:). Pozdrawiam serdecznie:)