Menu
Gildia Pióra na Patronite

pułapki wolnej woli

tracić czujność uwagi
to jak zboczyć z drogi
w osamotnienie

dziś pozory dobra
zasłaniają się przyjemnością-
Adamom śnią się Ewy
Ewom nadal śnią
rajskie jabłka

bolesne odczucia
rzekoma wiedza
nienawiść potknięć
pewność przebaczenia
jasność r o z e z n a n i a
sprawiedliwy gniew
radość pojednań z niego płynąca
radość co orzeźwia w każdym dobrym słowie
próbie cierpliwości nie tracąc pokoju w sercu

tylko to co c a ł k o w i t e - jest bez granic
nasycone wolnością

zamknij oczy... raz jeszcze
p o s ł u ch a j
jak nuty wiatru pod włos
czeszą Boskie słowa

dla mnie
dla ciebie

https://youtu.be/Qxz3hMf0PhI

29 470 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    23 October 2019, 12:01

    Przyjemność jest przepełnieniem dobra, zatem łatwiej jej siebie rozdać, taką jest mądrością!