Menu
Gildia Pióra na Patronite

''Nikt inny''

Toż to czysty absurd, odjął mi umysł.
Jeśli nie on, któż by mógł... ?
Potrzebowałam prawdy, jaśń w nim - urok zadumy.
Sen ten jednakże szybko zmókł.

Życie me niczym ludlumy.
Czy wierzyć zacząć, że to przez bagatele ?
Snadź zbyt wielkie miłości na świecie sumy.
Moje uczucia rozwiane są jak szare apsele...

Orkus mym życiem zaczyna władanie,
na sercu niczym na organach gra mi Melpomena...
Gdybając teraz zadaję pytanie -
czy to zwykły romans, czy miłości cena ?

Jeśli nie on, pewność ma prawa !
To nikt w życiu już mych uczuć nie zespawa.

14 528 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!