Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fotografia IX

To zdjęcie, to jakby ktoś twierdził,
Że raju na ziemi nie ma.
Kolorowo na błękitnym widać, Edenu
Riffy kwietne,
Jak te ze strun DEEP PURPLE.
Jest złoty przebój z kwiatu cyni,
Jest miłość,
Prawie wykrzyczana,
Zdartymi przez wichry i chłód
Płatkami październikowej róży.
Jest rubin winobluszcza,
Jak są gdzieś w Mołdawii
Piwnice pełne młodego,
Radość wywołującego
I przytulone rozmowy
Cabernet Saugvingon -
Semi Medium.
Jak potem usta
Są połową pocałunku,
A z drugimi tworzą
Słodycz pełną -
Idealną jedność.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!