Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

To zatrważające jak
długą pamięć ma nieszczęście…
Ileż to nocy i dni nieprzespanych…?
Łez płynących,
palących niczym ogień…
Bezradność wołająca o pomoc
niemym krzykiem,
skierowana w otchłań nadziei…
Sączące się z duszy emocje
wysysają resztki siły i wiary…
Splątane myśli
tworzą supeł
bezmyślnych odpowiedzi
- dlaczego…?

... a szczęście tak łatwo zapomina…

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • słoneczniki

    7 November 2011, 13:20

    Dziękuję.

    Nieszczęścia, cierpienie, lęki.... tak bardzo i tak głęboko zakorzeniają się w naszej psychice. Człowiek ma poczucie niesprawiedliwości, żalu i chce wtedy poznać odpowiedź czemu? Dlaczego to mnie się przytrafiło?
    Niejednokrotnie porównuje swoje położenie z innymi.
    Nie dostrzega wówczas, iż gdzieś obok ubolewania nad sobą przechodzi niepostrzeżenie szczęście...

  • marka

    7 November 2011, 11:36

    Nieszczęście ma długą pamięć...
    Masz racje.
    Super,