Menu
Gildia Pióra na Patronite

To wszystko

To wszystko co czuje
To nic
Jakby płatek śniegu na wietrze
Roztopił się
Nie dotknął Ziemi

To wszystko czym jestem
Roślinką walczącą o słońce
W ciemne, puste dni
Bezowocną

To wszystko co mam
Biedne wspomnienia
Co brak im sił
A wciąż wołają o pamięć

To wszystko co widzę
Ten fałsz
Ciężko przedrzeć się przez
Powietrze
Wśród tak wielu kłamstw

To wszystko
To właściwie już wszystko

I miłość - iskierka
Podsycająca uśmiech
I teraźniejszość - szklana kula
A w tym wszystkim piękno

15 864 wyświetlenia
379 tekstów
20 obserwujących
  • Seneka 18

    16 February 2011, 18:52

    Ładny wiersz...podoba mi się...