Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zycie i człowiek tacy sami ?

To tylko życie ktore cierpi płacze krzywdzi jak nieszczesliwa miłość
to tylko sen w ktorym jestesmy swoi
je krzywdzi samotność nas krzywdzi świat
jego dobre humory to nasze zle
on chce byc nami my chcemł znac je
sen to chwila a smierc to wiecznosc
niepewna chwila niepewna noc pewna smierc
porzuc wszystko zostan bezdomnym? patrz
jak twoja ukochana odchodzi za reke z mezem
i trójką dzieci
3 jak przekleta niewierna liczba
jak niemoc przy ocenie koncowej ?
ocenie szkolnej zycia jaka to roznica
gdy w nas juz wszystko sie przemyca
czytajac to widzisz tu tylko pesymizm
to sie mylisz to Piekno jest zbyt piekne
ten koszmar jest zbyt .. by je skumac gdyz w kazdym z nas cos drzemie
niema glupich i inteligentniejszych są zaklamani i widzący innosc schizofrenicy
nieznajac siebie niemoge ocenic sie moge tylko spojrzec i narcyzowym spojrzeniem
powiedziec KOcham i Nienawidze Sie
niemysl ze sie podam bede biec bede biec ku lepszych wrazen dniowych porażen
bede biec ku niej ii dzikiej plazy wielkiego szczescia rymu snu
Rozmawiajac codzien z Toba poznaje Cie
chocbys byla na drugim oceanie dnie
bede Cie gonil tak przez cale zycie me
i chocbym byl bezdomnym
chocbym niemial nic
bede Cie gonił
nawet!
nawet jesli niemialo by to sensu ....

738 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!