Menu
Gildia Pióra na Patronite

Martwy Ktoś i żywy Nikt

To ta przeklęta droga i kurhany,
Strzegące chwały minionych dni!
Mogilne trwanie już mnie nie bawi,
Chciałbym znów kochać,
Chciałbym znów żyć!
Me uschnięte serce
znowu dziś krwawi,
Ona wspomina mnie...
Jest jak Kwiat -
Piękna i czysta.
Nie to co ja -
Trupi chłód,
Siła nieczysta!

Gdzież ta droga i Kurhany,
Strzegące chwały pradawnych Królów?
Puste me życie już mnie nie bawi,
Jam żywy Trup!
Chciałbym w cmentarnej spocząć
mogile,
I śnić, i śnić...
Być jak noc, jak krew, jak duch!
Tańczyć przez wieki
Szkieletów taniec -
Mroczny cud!

19.11.2010 r.

7003 wyświetlenia
31 tekstów
8 obserwujących
  • Demonekpaulinka

    25 November 2010, 16:32

    Dziękuję bardzo! :D

  • Bogdan Z

    25 November 2010, 11:55

    Kochać to nie znaczy tylko brać - trzeba także coś z siebie dać .............świetnie piszesz :)

  • Demonekpaulinka

    19 November 2010, 17:19

    Dziękuję! :)

  • 19 November 2010, 17:14

    świetny wiersz. : )