Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po przełamaniu.

To przed Wigilią
A nie na wieczerzy
Poznaje się kto radosny
A kto ząbki szczerzy
Rodzina jak przyjaciele
Poznana w biedzie
A nie datkami w kościele
A przy stole razem
I kolędzie wspólnej
Nie zapominajcie o innym człowieku
Waszym najważniejszym Bogu
I gadajcie ludzkim głosem
Rok cały, a nie raz o północy
Bądźmy pomocą
Nie szukajmy pomocy
Na koniec tej wypowiedzi
Wśród pierogów i śledzi
Aby nie było tak, że nie jeden przy stole „kwiatek”
Lecz jeden wazon i wiele dzbanów
A pozostawiony w CAŁOŚCI opłatek!!!

https://www.youtube.com/watch?v=doNiAAcZHi4

66 690 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!