Menu
Gildia Pióra na Patronite

to nie mój bóg
nie mój raj i nie moje piekło
a pieklę się i tańczę z cerberami

to nie mój dom
nie moje ściany i nie moje okna
a skaczę przez nie i drzwi wyważam

to nie mój kontekst
nie mój świat przedstawiony
nie moje formy
to mnie nie dotyczy
a dotyka

nie moja trumna
a leżę na samym dnie
i nie moje gwoździe
nie znam grabaża co mi przybił tabliczkę z nekrologiem

wrzucony w nieswój chaos zginął w męczarniach tracąc czas i nieswoje życie
człowiek

433 wyświetlenia
11 tekstów
0 obserwujących
  • 28 February 2015, 11:11

    czasami można przeżyć życie zmagając się z nieswoimi problemami i strachami świetny wierz

  • Naja

    23 February 2015, 19:44

    Bardzo uniwersalny, ponadczasowy, poruszający tekst.
    Mnie skojarzył się z młodym ukraińskim zabitym żołnierzem, wysłanym wbrew woli na tę wojnę... Wiem, że może być wiele innych skojarzeń. Tym bardziej dobry tekst... :-)

  • 23 February 2015, 12:24

    Mocne porównania , zdystansowane , autoironiczne
    lubię klimaty topless ;););) chyba mam to po bystrym ;)