Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

Tonę w ciszy
Aksamitnej, delikatnej
Opiekuńczej i podatnej
Na złamania swej piękności
I w okazałości
wielkiej szczerości.

Nie śmiem załamać choć na chwilę
tego dźwięku bezkresu
Nie mam siły by pokazać
Łamliwość swego głosu.

Obezwładniona,
Bez głosu w krtani
Ciszą pochłonięta
Coraz bardziej zanikam
W jej boskich odmętach

48 212 wyświetleń
349 tekstów
7 obserwujących
  • Kometa

    4 March 2010, 20:58

    Piękny wiersz.. Po prostu wspaniały ; )

  • Afela

    1 March 2010, 16:11

    śliczne :)