Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anima Vilis

Tonąc w oceanie bezsilności…
Brak wyrazu,
Łamie kości.
Każdy oddech,
Waży tony,
W czterech stopniach,
Słonej wody.
Dzień od nocy,
Niegdyś różne.
Bez znaczenia,
Gdy się umrze.
Lecz w pamięci,
Mam Twój uśmiech,
Który widzę, gdy już usnę.
Mówię niemo.
Zanurz uszy.
Wnet usłyszysz,
Krzyk mej duszy.
Wtem zapyta,
Czy odgadniesz?
Co się skryło?
W sercu na dnie.
To tęsknota?
Bądź nienawiść.
Czym jest szczęście?
Poza nami?

http://www.youtube.com/watch?v=QK-oIY4GDU0

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Victoriaa

    25 September 2013, 21:42

    Nie można przejść obojętnie obok tego co się czuje...