Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie zwyczajne

To miasto jest tak ciasne
że
udusiło się w nim powietrze

Samotność skóry
poszarzała farba
podwórze za paznokciem

Pod kościołem
na krzyżu Jezus
nasiąknięty jesienną mgłą
ktoś mu wino
na gąbce podaje

Centrum miasta
a tak pusto
jakiś człowiek
patrzy zza rogu
w wypłowiałym płaszczu...

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • 10 November 2018, 11:31

    Tak, taka pora roku na zewnątrz i w nas...
    Bardzo mi się podoba komentarz Eli.
    Miłego dnia. :))

  • Naja

    9 November 2018, 21:00

    Mieszkam Piotr w większym mieście, a wygląda często tak samo.

    Ciasnota bywa w nas...

  • finezja

    9 November 2018, 16:00

    I wymowny kadr. Pozdrawiam: )

  • fyrfle

    9 November 2018, 11:06

    Bardzo wyrazisty, choć depresyjny klaps, pozdrawiam :)