Menu
Gildia Pióra na Patronite

noc sprzyja lękom

to kwiat papierowej nocy
skulone w ciemności nożyce
przecięły wstęgę bram nieskończoności

skoro się urodziłeś
przebiegnij po alei snajperów
w roli bezimiennego wygnańca

wypowiedz modlitwę przed poranna kawą
do prawdy rzeczywistości
wejdź jak do wanny
nago i z wiarą w rychłe oczyszczenie

za papierowym parawanem
oprawcy bawią się w ludzi
z żydowską lalką na ręku

26 931 wyświetleń
312 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!