Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem szczęśliwym Polakiem

To jedynie projekt wiersza - jednak publikuję bo temat na to zasługuje

Ja jestem szczęśliwym Polakiem
Zbieram żniwa nadzwyczaj bogate
Zamiast kazamatów
Widzę w kinie piękne obrazy
Których naprawdę nie ma
Zamiast mrozu Syberii
Czuję ciepło południa
Zamiast mordy Stalina
Mówił do mnie papież Wojtyła
Widziałem upadek czerwonej zarazy
A ostatnio złodziejskiej bandy
Jestem szczęśliwym Polakiem

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • Adnachiel

    17 October 2017, 16:17

    Podoba mi się.
    I nawet nie sądzę, byś musiał cokolwiek tu zmieniać.