Menu
Gildia Pióra na Patronite

To czego dziś nie rozumiemy,jest dla nas niepojęte,niemożliwe,trudne,nie do pokonania,nie do przejścia jutro może stać się,naszą codziennoscią

7277 wyświetleń
66 tekstów
3 obserwujących
  • fyrfle

    10 November 2016, 09:34

    Taka codzienność już istnieje, jest nią na przykład informatyka dla mnie, wojny, choroby też są mi codzinnością, której wczoraj nie znałem, że jakieś formy bólu są wciąż we mnie, codziennie spotyka mnie coś lub ktoś kogo bym nie chciał spotkać i muszę z nim walczyć, z tym walczyć, omijać lub zejść czemuś komuś z drgi. Nie da się żyć bez wyzwań - codziennych czasem najtragiczniejszych wyzwań, a czasem najradośnieszych, czasem irracjonalnych, takich na które nie będziemy gotowi nigdy, ale nigdy nie trzeba rezygnować z życia puty nie jest cierpieniem na które nie ma recepty, a zamienia życie w bestialskie okrucieństwo.

  • Polna

    9 November 2016, 22:05

    Wiersz a powinno być napisane myśl wiem o tym . :D

  • Polna

    9 November 2016, 19:11

    Wiesz w zasadzie to też by tak było dobrze ale nie zbyt dobre jest zmienianie całej myśli autora.

  • 26 October 2016, 18:57

    Co cię nie zabije to cię wzmocni

  • 26 October 2016, 16:52

    prawda, tak się często dzieje w życiu...

  • Cris

    26 October 2016, 16:31

    może zdarzyć się :)
    choć to raczej myśl, nie wiersz

  • 26 October 2016, 16:22

    no właśnie i w tym tkwi problem bowiem człowiek lubi ciągle zmieniać na model nowszy ;)