Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poemat Walcowy

Toczę się wytrwale
przez życie niczym walec
i w życiu tym niczego
nie żałuję wcale.

Wszystko co się dzieje
ma swój tajny sens ...
gdy silny wiatr w twarz wieje,
tym bardziej trzeba przeć.

Prę naprzód wprost do celu
i choć mi mówi wielu,
że nie dam sobie rady
to gdzieś mam tych pozerów.

Spoglądam wstecz na przeszłość
i wiem, że takie piekło
mógł przejść tylko wytrwalec,
wytrwały niczym walec.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!