Menu
Gildia Pióra na Patronite

Błękitny

To ciało które widzisz
to tylko dodatek
do wiatru co wieje w mojej głowie
do wody co czasem
wymyka się spod powiek
do ognia co we wnętrzu płonie
do tego co nieokreślone

złap mnie za rękę
podzielę się z tobą moim ciepłem
w oczy mi spójrz
zobaczysz krainy odległe
pełne marzeń, obłoków i mórz

a ja szeptem
opowiem ci o pomarańczowym niebie
pełnym światła
o nadziei co zwykle niełatwa
o zapachu deszczu
delikatnej pajęczynie
płynącej w powietrzu
i myślach które szeleszczą
nad ranem
płynąc po kartce białej
ode mnie dla ciebie
nieśmiałe

11 864 wyświetlenia
100 tekstów
13 obserwujących
  • Gold Fishy

    6 July 2010, 16:29

    Miód na moje serce ;) Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa :*

  • motylek96

    6 July 2010, 14:22

    ech..lubię czytać twoje wiersze Joasiu..