Menu
Gildia Pióra na Patronite

boleśnie zabawna sztuka

To wszystko zbyt boli.
Cierpienie uszlachetnia,
Ale nie pytał mnie nikt o zdanie,
Czy chcę być chamem, czy panem.
Commedia dell’arte przednia.
Tylko szkoda, że nikt nie chce mojej roli.

Smok, który zjada bohatera,
Okazał się prawdziwy.
Widownia szaleje,
A bohater płacze i się śmieje,
Mimo krzywdy,
Bo też chciał zarobić na obiad teraz.
Ot, i takie dzieją się dzieje.

Quid Quidem

41 942 wyświetlenia
581 tekstów
6 obserwujących
  • RozaR

    3 January 2022, 20:24

    Eee
    Za dużo tu ,,siebie,,
    Napisz o czymś ciekawszym :-))

    • exsilentio

      3 January 2022, 22:55

      Koncert życzeń od dwóch pączek w górę 😜