Menu
Gildia Pióra na Patronite

Auschwitz...

To tylko ciało
Kilka blizn
skomponowanych
Na krzyż
Jedna przepływa
Przez drugą
Zamieniają się miejscami

Mapa nie-
wolności
Milczą przekrzykując siebie nawzajem
Kości statek
Wrak
To tylko ciało
Pod ziemią
Nikt nie płacze

Oddychasz
Fajna wycieczka
Oddychasz

Pod ziemią
Tylko ciało
Nadal szlocha

11 833 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
  • Lacrimas

    18 December 2013, 11:24

    mapa nie-
    wolności

    dobre

    a widmo
    murszejących czaszek
    to jedno z tych
    których nie umiemy
    zagrzebać

    już nawet nie na wieki

  • Albert Jarus

    8 October 2013, 21:04

    aż ciarki się pojawiają