Menu
Gildia Pióra na Patronite

SYJAMSKIE

to tu było przejście do innego świata
skrzypiąca Narnia mimo chłodu
zachęcała do (wy)ucieczki
my poprzebierane w szydełkowe serwety
udawałyśmy pajęczyny
łapiące bezbronną ofiarę -

jej wszędobylski zapach
i napór ciężkiego buta
dało się zagłuszyć alkoholem -
mówiłaś - pij pij -
świat tak wtedy nie boli
pęknięcia na skórze goją się szybciej

puściły jednak szwy
a ja
dalej udaję że leżę obok w kołysce

twojej mojej trumience

Sylwia Pryga

40 721 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!