Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostrze

To ten czas, w którym wracam do myśli o Tobie.
Choć nie chcę, bo ból mnie niszczy.

To nie jest tak, że zawsze jest tak samo.
Nie, mijający czas dużo mnie nauczył, mocno doświadczył.

To nie jest tak, że nie byłam szczęśliwa,
bo przecież zdarzały się takie momenty.

Poznałam go i tego i tamtego i jeszcze kogoś.
Nie wiem, po co wiąż myślę o Tobie najintensywniej.

Już tyle lat Cię nie było obok, że zapomniałam jak pachniesz.
Choć może tak naprawdę nigdy nie zapamiętałam Twojego zapachu.

Może to miał być tylko moment, krótka chwila bez finału.
Tylko w moich myślach cały czas walczę z Twoim spojrzeniem.

Nie wiem, gdzie jesteś. Nie mam pojęcia, co robisz.
Nie umiem odpowiedzieć na pytanie o sens szukania.

Ktoś tak odległy nie ma prawa tak mieszać w życiu.
Wciąż niezamknięta sprawa, nóż w samym środku serca.

Nie przekręcaj ostrza, już wystarczająco boli.
Pozwól mi choć raz jeszcze spojrzeć w Twe oczy i zapomnieć.

3413 wyświetleń
57 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!