Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tour d'horizon

to tak jak ułożyc na sobie
wszystkie wiersze
prześwietlić

i uzyskać jeden
jasne przejście
pośród czarnych gwiazd
w głębi nici

ułożyć w stos
ponad horyzont
niewypowiedzianej nadziei

tak niewiele
by spojrzeć bezpiecznie
z ponad głowy

gdzie wypatruję twojej dłoni
niosącej słodycz
popiołu

30 315 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • prohibitum amor

    14 October 2022, 22:44

    d'delection
    w sobie wiersze szeleszczą
    nicią ściągają istotę
    bezpiecznie tamten powiew
    oddech, jęk

    w sztos horyzont
    popiołów
    zacieśnień dłoni, ust