Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłość

to stan w którym się nie mierzymy
miejsce gdzie nie masz żadnych szans
czas w którym dostrzegasz
że ją całuję
a ja
jedynie ratuję jej życie

tam
na tej krawędzi
pomiędzy my a już prawie nie
dokonuje się najważniejsze
staje się
życie

i to już wszystko
co chciałbym ci teraz powiedzieć
czego nie zrozumiesz
nie przytulisz czego

bo albo nie kochasz
albo ja nie wiem
kim
i gdzie
i czy w ogóle
jestem

42 461 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
  • danioł

    21 November 2018, 20:41

    dziękuję wam
    a tobie sprajtka szczególnie

  • sprajtka

    21 November 2018, 11:02

    Bardzo dobry ten wiersz...

  • sprajtka

    21 November 2018, 11:01

    Gdy człowiek czuje się "krótki" nie mierzy się z miłością...

  • onejka

    21 November 2018, 08:22

    miłość
    zawsze
    kiedyś
    gorzko zasmakuje

    bardzo dobry wiersz

  • fyrfle

    21 November 2018, 06:37

    Bardzo interesujący tekst, bardzo mnie zaintrygował, spowodował dyskusję rodzinną i kazał przekierować nasze na Twoje wnętrze.

  • 21 November 2018, 00:55

    Ładny tekst.
    Pozdrawiam. :)

  • 20 November 2018, 21:36

    Oj kochaś z ciebie kochaś już sam nie wiesz kogo bardziej królika psa czy krzesło. Wszystko warte jest kochania.

  • Naja

    20 November 2018, 21:14

    "Bo miłość, to takie coś więcej..."